Bodycare

Nagels

Make-Up


EEN MUST VOOR EEN GOEDE LICHAAMSVERZORGING!

Olie en vet

Het verschil tussen olie en vet is dat olie bij “normale” temperatuur vloeibaar is en vet vast. De moeilijkheid hierbij is dat “normaal” plaatselijk verschillend is. Zo is palm olie in de tropische streken waar de oliepalm groeit een olie, maar bij onze kamertemparatuur een vast vet.
Om de verwarring compleet te maken worden sommige soorten vet niet vet genoemd maar ‘boter’.
Olie en vet worden in de cosmetica gebruikt als reinigingsmiddel en als verzorgend middel. Denk bij reiniging aan afsmink olie en vet om make-up te verwijderen en aan vette reiniginglotions.
Bij verzorging kan je denken aan crèmes, zalven en verzorgende lotions.
Daarnaast zijn vetten een grondstof voor het maken van zeep.
Ook in de kruidengeneeskunde wordt gebruik gemaakt van vette olie om kruidenaftreksels mee te maken en om etherische olie (die niet verward moet worden met vette olie!) te verdunnen.
Oliën en vetten zijn altijd beperkt houdbaar, dat geldt voor alle natuurlijke producten. Olie en vetten bederven door oxidatie, dat is de inwerking van zuurstof uit de lucht op de olie, waardoor de chemische samenstelling wijzigt. Gevolg is onder meer dat de olie ranzig gaat ruiken en niet meer geschikt is voor gebruik.
Je kan je olie tegen oxidatie beschermen door en zo snel mogelijk na ontvangst wat druppels antirans of vitamine E aan toe te voegen. Een dosering van 6 druppels per 100 ml olie is als regel afdoende en verlengt de houdbaarheid van de olie met maximaal 6 maanden. Ook is het belangrijk de olie zo min mogelijk aan vocht, lucht en zonlicht bloot te stellen.
Mits juist bewaard garanderen we dat de olie nog tenminste vier maanden na levering te gebruiken is, in de meeste gevallen langer.



Amandel olie

Amandel olie is een zeer klassieke olie in de cosmetica. Veel klassieke crèmes en zalven bevatten amandel olie. Als zuiver product wordt het wel als baby-olie gebruikt, maar het is ook een goede olie voor massage olie.
Hoewel amandelolie traditioneel gebruikt wordt voor een vette en geïriteerde huid is het geschikt voor alle huidtypen.We hebben gekozen voor een geraffineerde amandel olie. Voordeel is dat de olie langer houdbaar is, doordat de olie minder makkelijk oxideert. Nadeel is dat bij het raffinage proces een deel van de waardevolle stoffen van de amandel olie verloren zijn gegaan.Daarnaast leveren we een koudgeperste biologische olie van de eerste persing.Amandel olie is een plantaardige olie. De aanduiding volgens INCI: Prunus Dulcis.

Avocado olie

Avocado olie is een nieuwere olie in de cosmetica. Aangezien avocado olie duurder is dan andere goede oliën, wordt deze minder gebruikt. Het levert echter zeer goede crèmes op en is als zuiver product zeer geschikt als massage olie.
Avocado olie wordt vooral voor de droge huid gebruikt, maar is feitenlijk voor alle huidtypen geschikt.We hebben gekozen voor speciale avocado olie voor cosmetica gebruik. Voordeel is dat de olie langer houdbaar is omdat deze minder snel oxideert. Nadeel is dat bij het raffinage proces een deel van de waardevolle stoffen van de avocado olie verloren zijn gegaan. Overigens is ook onze olie rijk aan vitamine A en E en aan lecithine.
Op aanvraag leveren we ook koud geperste avocado olie, houd dan wel rekening met een langere levertijd en een hogere prijs.Avocado olie is een plantaardige olie. De aanduiding volgens INCI: Persea Gratissima.

Cacaoboter

Cacaoboter is het vet uit de cacaoboon. In een goede kwaliteit chocola proef je de cacao boter, terwijl deze tegenwoordig in goedkopere chocola vervangen is door geharde plantaardige olie.
Cacaoboter smelt bij lichaamstemperatuur. Dat maakt cacaoboter ideaal voor bepaalde cosmetica toepassingen. Met name wordt cacaoboter veel gebruikt in lippenbalsem en pommade’s, maar ook in vette haarverzorging is het een geliefde grondstof. Daarnaast in crèmes voor de oudere en droge huid.Onze cacaoboter is ontgeurd, zodat je het eindproduct kan parfumeren in de geur die gewenst is. Deze ontgeurde cacaoboter is beter houdbaar dan niet ontgeurde cacaoboter.
Op aanvraag leveren we ook niet ontgeurde cacaoboter in brokken/poeder vorm. Houd dan wel rekening met een langere levertijd, een kortere houdbaarheid en een hogere prijs.Cacaoboter is een plantaardig vet. De aanduiding volgens INCI: Theobroma Cacao.

Distel olie

Distel olie bevat zeer veel linolzuur, verder onder meer vitamine A en E. De olie wordt uit de zaden van de verversdistel geperst, met de bloemen van deze distel kan wol worden geverfd.
Distelolie wordt vooral gebruikt voor de vette en onzuivere huid. Ook bij acné wordt het als ‘ een goede olie gezien, zowel bij reinigen als bij verzorgen.We hebben gekozen voor geraffineerde olie. Voordeel is dat de olie langer houdbaar is omdat deze minder snel oxideert. Nadeel is dat bij het raffinage proces een deel van de waardevolle stoffen van de olie verloren zijn gegaan. Dat geldt overigens niet voor het genoemde vetzuur en ook niet voor de vitaminen.Distel olie is een plantaardige olie, de andere veel gebruikte naam is saffloer olie. De aanduiding volgens INCI: Carthamus Tinctorius.

Druivenpit olie

Druivenpit olie bevat zeer veel linolzuur, net als distelolie. Het wordt geperst uit de zaden van druiven.
Druivenpit olie wordt vooral gebruikt voor de vette en onzuivere huid, maar is ook uitermate geschikt als massage olie.We hebben gekozen voor geraffineerde olie. Voordeel is dat de olie langer houdbaar is omdat deze minder snel oxideert. Nadeel is dat bij het raffinage proces een deel van de waardevolle stoffen van de olie verloren zijn gegaan.Druivenpit olie is een plantaardige olie. De aanduiding volgens INCI: Vitis Vinifera.

Jojoba olie

Jojoba olie is een nieuwere olie in de cosmetica. Pas in de jaren 1970 kwam deze olie op. Jojoba olie was tot een aantal jaren geleden een zeer dure olie. Dit omdat de vraag in korte tijd enorm toenam, terwijl het tot een aantal jaren na aanplant duurt voordat er olie van deze plant gewonnen kan worden. Ook zijn er een aantal leveranciers die hun verkoopprijzen hoog houden terwijl hun inkoopprijzen gedaald zijn. De Hekserij bewijst dat dat niet nodig is: we maken op alle soorten olie ongeveer dezelfde winst, vandaar dat onze jojoba olie in verhouding voordelig is. Het blijft overigens een relatief dure olie. Jojoba olie heeft een aantal geweldige eigenschappen. Het wordt vrijwel niet ranzig, omdat het eigenlijk een vloeibare was is en niet een olie. Ook zeer gevoelige huid en slijmvliezen worden zelden door jojoba olie geïrriteerd. Het voorkomt dat de huid uitdroogt, maar is ook geschikt voor huid met acné. Buitenwoon geschikt voor kwaliteits crèmes, maar ook als drager voor etherische olie.
Jojoba olie wordt vooral voor de droge, zeer droge, gevoelige en oudere huid gebruikt.Omdat jojoba olie vrijwel niet oxideert, konden we hier gerust voor een koud geperste en niet geraffineerde olie kiezen. Vrijwel alle stoffen die van nature in de olie voorkomen zitten er nog in.Jojoba olie is een plantaardige olie. De aanduiding volgens INCI: Buxus Chinensis.

Kokos olie

Kokos olie, ofwel cocos olie, kokosvet… er zijn nogal wat namen voor deze olie! Kokos olie is in onze streken meestal een vet. Een olie en een vet zijn hetzelfde, maar een vet is bij normale temperatuur vast, en een olie is bij normale temperatuur vloeibaar.
Om de olie uit de fles te krijgen kan je deze een tijdje in lauw water zetten, het vet smelt en je kan het uitgieten. Als het buiten warm is wordt het vet vanzelf vloeibaar. Overigens raad ik aan om elke olie koel te bewaren, daardoor blijft het langer houdbaar.
Kokosolie is een sterk verzadigde olie, daardoor wordt ze niet zo makkelijk ranzig.
Cocosolie wordt vooral voor de droge en zeer droge huid gebruikt. Daarnaast als styling en verzorging voor zwaar haar, met name voor kroeshaar.Ook hier hebben we, omwille van de houdbaarheid, gekozen voor eem geraffineerde olie.Kokos olie is een plantaardige olie. De aanduiding volgens INCI: Cocos Nucifera.

Macadamia olie

Macadamia olie wordt nog niet zo lang in de cosmetica gebruikt. Deze noten olie bevat echter zeer grote hoeveelheden Palmitoleinezuur, een vetzuur dat als zeer goed voor de huid wordt gezien. Macadamia olie is zeer geschikt als grondstof voor crèmes en zalven.
Macadamia olie wordt vooral voor de droge en oudere huid gebruikt, maar is feitenlijk voor alle huidtypen geschikt.We hebben gekozen voor geraffineerde olie. Voordeel is dat de olie langer houdbaar is omdat deze minder snel oxideert. Nadeel is dat bij het raffinage proces een deel van de waardevolle stoffen van de olie verloren zijn gegaan. Dat geldt overigens niet voor het genoemde vetzuur.Macadamia olie is een plantaardige olie. De aanduiding volgens INCI: Macadamia Ternifolia.

Mangoboter

Mangoboter is het vet uit de pitten van mango’s. Net als andere boters smelt het ongeveer bij lichaamstemperatuur.
Mangoboter kan net als cacaoboter en sheabutter worden gebruikt in lippenbalsem en lippenzalf. De werking lijkt sterk op die van sheabutter, alleen wordt mangoboter beter opgenomen en voelt daardoor wat minder vet aan.Mangoboter is redelijk goed houdbaar en wordt niet snel ranzig.Mangoboter is een plantaardig vet. De aanduiding volgens INCI: Mangifera Indica.

Sheabutter

Sheabutter, ook wel sheanutbutter of karitéboter is het vet uit de vruchten van de Karitéeboom. Deze boom groeit op de savannen ten zuiden van de Sahara. Het is een relatief “nieuwe” grondstof in de westerse cosmetica, hoewel de shea butter door de locale bevolking al lang gebruikt wordt voor cosmetische doeleinden.
Net als andere boters zoals cacaoboter smelt sheabutter bij lichaamstemperatuur. Dat maakt ook sheaboter buitengewoon geschikt voor gebruik in lippenbalsem en lippenzalf. Verder in de verzorging en styling van met name kroeshaar. Ook is sheabutter geschikt voor crèmes voor de gevoelige, oudere en droge huid.Sheanutboter is redelijk goed houdbaar en wordt niet snel ranzig. We hebben daarom een niet geraffineerde variant gekozen met ongeveer 10% onverzeepbare bestanddelen en de natuurlijk aanwezige vitamine A en E.Sheabutter is een plantaardig vet. De aanduiding volgens INCI: Butyrospermum Parkii.

Wonder olie

Wonder olie zou misschien beter wonderlijk olie moeten heten. Deze olie wordt voor zeer uiteenlopende zaken gebruikt. Voor een verzorgende crème is de olie duidelijk minder geschikt en inwendig gebruik moet beslist worden afgeraden!
Wonderolie wordt in de cosmetica vooral gebruikt voor make up. In lippenstift, lipgloss en mascara wordt het gebruikt voor de mooie glans. Verder wordt het gebruikt om mooie doorschijnende zepen te maken. Buiten de cosmetica wordt het gebruikt als hoogwaardige systeem- en smeer olie, maar ook als één van de beste stoffen om leer mee te onderhouden.Omdat wonderolie indien het op de verkeerde manier wordt gewonnen uitermate giftig is hebben we gekozen voor een kwaliteit die ook in geneesmiddelen gebruikt wordt.Wonder olie is een plantaardige olie. Andere namen zijn ricinusolie en castorolie.

Terug naar boven





TIPS VOOR MOOIE NAGELS!

Nagels lakken… Het klinkt zo makkelijk, maar hoe vaak ga je niet de fout in? We geven je hier tips om je nagels perfect van een mooie kleur te voorzien.

Verwijder de oude lakresten grondig met een zachte nagellakremover. Overtollige nagelriemen week je een beetje los met een nagelriemverwijderaar. Daarna kun je die met een bokkepoot probleemloos verwijderen. Schuif daarna de nagelriem voorzichtig terug.

Om de nagels tegen verkleuring te beschermen, de natuurlijke nagels te versterken of om oneffenheden weg te werken, is het gebruik van een transparante basecoat aan te bevelen. Doe een druppel basecoat op het midden van de nagel en trek een streep in de lengte over de nagel van de nagelriem richting vrije top. Vervolgens trek je een streep in dezelfde richting links en rechts van het midden. Het is wel belangrijk, dat de basecoat de hele nagelplaat bedekt. Laat de basecoat goed drogen.

De gekleurde lak wordt op dezelfde manier als de basecoat opgebracht. We raden aan de kleurlak in twee dunne lagen op te brengen, in plaats van in één dikke laag. Daarbij is het belangrijk de eerste laklaag goed te laten drogen voordat de tweede laag opgebracht wordt. Lak de gekleurde lak niet helemaal tot aan de nagelriem, maar laat een smal randje van ongeveer een halve millimeter over. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat dat randje op iedere nagel even breed is. Kleine lakfoutjes kun je heel eenvoudig met een nagellakcorrectiestift wegwerken (bijvoorbeeld van Herôme). Laat daarna de nagellak goed drogen. Het gebruik van een nagellakdroger verkort de droogtijd aanzienlijk. Daarvoor kun je ook voorzichtig een druppel lakdroger op de vochtige kleurlak doen.

Tip: brede nagels lijken optisch smaller als je links en rechts van de nagelvouw een smalle rand ongelakt laat.

Terug naar boven


LEES HIER HOE JE PROFFESIONEEL MAKE-UP MOET AANBRENGEN!

Niet te donker
Gebruik bij make-up voor overdag niet te donkere kleuren, deze maken het gezicht bleek en de ogen klein.

Gezonde kleur
Geen zin in foundation? Een bronzingpoeder geeft net even die zonnige gloed die de teint in de wintermaanden meestal mist.

Zachte lippen
Bescherm je lippen altijd tegen de zon. Later ben je jezelf dankbaar voor dit eindeloze smeren, want als je ouder wordt, verliezen je lippen wat volume. Dit beperk je door de dunne huid van je lippen altijd te beschermen tegen uitdrogen en verbranden.

Foundation
Om de goede foundationkleur te kiezen, test je de kleur altijd op je gezicht. Vraag hiervoor een proefverpakking. Kijk bij goed daglicht of je geen kleurverschil ziet met de rest van je gezicht. Veel Nederlandse vrouwen hebben een lichte huid. Heb jij ook een lichte huid, gebruik dan de lichtste of op een na lichtste tint van een merk.

Volle lippen
Te volle lippen? Neutraliseer de vorm van je lippen met een beetje vloeibare foundation. Teken een nieuwe, smallere omtrek met een gekleurd potlood.

Velletjes
Als je lippen een beetje ruw zijn, week dan de velletjes los met een tissue of een watje met lotion en wrijf ze zachtjes weg. Doe dit rustig en zachtjes, dan neem je echt alleen de dode velletjes mee.

Lang houdbaar
Om je lipstick zo lang mogelijk te laten houden, breng je eerst wat poeder op de lippen aan. Daarna de lipstick opdoen en nog even afdeppen met een tissue.

Borsteltje
Bewaar je oude mascararoller, maak hem goed schoon en voilà, je hebt een ideaal wimper- en wenkbrauwborsteltje!

Kleine ogen
Door je ogen rondom met een lijntje te begrenzen, lijken ze kleiner. Heb je van nature vrij kleine ogen? Trek het lijntje dan alleen langs de bovenkant.

Getinte dagcrème
Gebruik in plaats van foundation eens een getinte dagcrème, zodat je huid er natuurlijk uitziet. Gebruik altijd een tintje lichter dan je eigen huidskleur.

Contrastkleur
Denk niet dat blauwe oogschaduw automatisch hoort bij blauwe ogen. Juist een totaal andere kleur kan het mooie blauw van je ogen verrassend accentueren. Kijk ook eens bij Nieuws.

Poeder aanbrengen
Breng poeder met een penseel aan. Blaas het overtollige poeder van het penseel af en beweeg het penseel met kleine draaiende bewegingen over je gezicht.

Parfum
Als je vindt dat de geur van je parfum te snel verdwijnt, spuit dan een beetje op je haar! Door warmte en kou openen en sluiten de haarschubben zich en elke keer dat dat gebeurt, komt er parfum vrij.

Natuurlijke look
Gebruik in plaats van foundation eens een getinte dagcrème, zodat je huid er natuurlijk uitziet. Gebruik altijd een tintje lichter dan je eigen huidskleur.

Vaseline
Vaseline kun je heel goed als lipgloss gebruiken, met als bijkomend voordeel dat het als een lippenbalsem werkt!

Mascarakwastje
Tegen de tijd dat de mascara bijna op is, begint menig vrouw verwoed het kwastje heen en weer te halen. Niet doen! De mascara gaat daardoor klonteren. Beter is de hele roller met de dop erop ongeveer een minuut in heet water dompelen. Hierdoor wordt de mascara zacht en is hij weer makkelijk op te brengen.

Permanente rouge
Nieuw uit Amerika is een rouge met permanente make-up. Het is een geheel nieuwe methode, die met de hand wordt gedaan. Het resultaat? Een transparante, gelijkmatige blusher. Je ziet er dan altijd gezond en stralend uit!

Wimpertijd
Volle lange en gekrulde wimpers: sommige mensen worden ermee geboren, anderen kunnen er alleen van dromen. Wimpers blijven een bron van inspiratie voor de cosmetica-industrie, die gelukkig de nodige troost biedt in de vorm van mascara. Wat je ook kunt doen, is een keer in de week wat vaseline op je wimpers smeren. Hierdoor worden ze sterker en vallen minder snel uit. En gaat het allemaal niet snel genoeg? Nepwimpers doen ook wonderen!

Donkere huid
Een donkere huid is meestal vetter dan de gemiddelde blanke. Vooral als je foundation koopt moet je goed opletten: deze moet een gele ondertoon hebben, licht dekken en vetvrij zijn. Breng de foundation dun aan met een vochtig sponsje, dan blijft je huid perfect mat.

Kies voor glans
Heb je smalle lippen, kies dan liever geen donkere kleur lippenstift. Je krijgt er een streng uiterlijk door. Zachte, glanzende kleuren staan je juist prachtig.

Lang houdbaar
Lippenstift maak je langer houdbaar door de lippen volledig in te kleuren met het lippenpotlood en er daarna pas de lippenstift op aan te brengen. Je kunt ook poeder op het eerste laagje lippenstift aanbrengen.

Tegen uitdroging
Maak met de mascararoller geen pompende bewegingen in de huls, dan komt er lucht in en droogt de mascara sneller uit.

Feestelijke look
Heb je een feestje? Probeer dan eens iets heel anders! Maak met een perforator en gekleurd papier cirkeltjes, die je met wimperlijm (of vaseline) op je jukbeenderen plakt.

Vollere lippen
Masseer met een tandenborstel je lippen en breng daarna een laagje gloss of vaseline aan. Zo zien je lippen er een stuk voller uit.

Streeploos
Smeer voor het aanbrengen van je foundation vitamine E olie op je gezicht. Daarna je foundation aanbrengen. Door de olie voorkom je strepen en vlekken en ook uitdroging van de huid.

Strandmake-up
Beperk je make-up op het strand tot een minimum: een zwaar opgemaakt gezicht is hier net zo misplaatst als een bontjas.
Terug naar boven