LEES HIER HOE JE PROFFESIONEEL MAKE-UP MOET AANBRENGEN!

Niet te donker
Gebruik bij make-up voor overdag niet te donkere kleuren, deze maken het gezicht bleek en de ogen klein.

Gezonde kleur
Geen zin in foundation? Een bronzingpoeder geeft net even die zonnige gloed die de teint in de wintermaanden meestal mist.

Zachte lippen
Bescherm je lippen altijd tegen de zon. Later ben je jezelf dankbaar voor dit eindeloze smeren, want als je ouder wordt, verliezen je lippen wat volume. Dit beperk je door de dunne huid van je lippen altijd te beschermen tegen uitdrogen en verbranden.

Foundation
Om de goede foundationkleur te kiezen, test je de kleur altijd op je gezicht. Vraag hiervoor een proefverpakking. Kijk bij goed daglicht of je geen kleurverschil ziet met de rest van je gezicht. Veel Nederlandse vrouwen hebben een lichte huid. Heb jij ook een lichte huid, gebruik dan de lichtste of op een na lichtste tint van een merk.

Volle lippen
Te volle lippen? Neutraliseer de vorm van je lippen met een beetje vloeibare foundation. Teken een nieuwe, smallere omtrek met een gekleurd potlood.

Velletjes
Als je lippen een beetje ruw zijn, week dan de velletjes los met een tissue of een watje met lotion en wrijf ze zachtjes weg. Doe dit rustig en zachtjes, dan neem je echt alleen de dode velletjes mee.

Lang houdbaar
Om je lipstick zo lang mogelijk te laten houden, breng je eerst wat poeder op de lippen aan. Daarna de lipstick opdoen en nog even afdeppen met een tissue.

Borsteltje
Bewaar je oude mascararoller, maak hem goed schoon en voilà, je hebt een ideaal wimper- en wenkbrauwborsteltje!

Kleine ogen
Door je ogen rondom met een lijntje te begrenzen, lijken ze kleiner. Heb je van nature vrij kleine ogen? Trek het lijntje dan alleen langs de bovenkant.

Getinte dagcrème
Gebruik in plaats van foundation eens een getinte dagcrème, zodat je huid er natuurlijk uitziet. Gebruik altijd een tintje lichter dan je eigen huidskleur.

Contrastkleur
Denk niet dat blauwe oogschaduw automatisch hoort bij blauwe ogen. Juist een totaal andere kleur kan het mooie blauw van je ogen verrassend accentueren. Kijk ook eens bij Nieuws.

Poeder aanbrengen
Breng poeder met een penseel aan. Blaas het overtollige poeder van het penseel af en beweeg het penseel met kleine draaiende bewegingen over je gezicht.

Parfum
Als je vindt dat de geur van je parfum te snel verdwijnt, spuit dan een beetje op je haar! Door warmte en kou openen en sluiten de haarschubben zich en elke keer dat dat gebeurt, komt er parfum vrij.

Natuurlijke look
Gebruik in plaats van foundation eens een getinte dagcrème, zodat je huid er natuurlijk uitziet. Gebruik altijd een tintje lichter dan je eigen huidskleur.

Vaseline
Vaseline kun je heel goed als lipgloss gebruiken, met als bijkomend voordeel dat het als een lippenbalsem werkt!

Mascarakwastje
Tegen de tijd dat de mascara bijna op is, begint menig vrouw verwoed het kwastje heen en weer te halen. Niet doen! De mascara gaat daardoor klonteren. Beter is de hele roller met de dop erop ongeveer een minuut in heet water dompelen. Hierdoor wordt de mascara zacht en is hij weer makkelijk op te brengen.

Permanente rouge
Nieuw uit Amerika is een rouge met permanente make-up. Het is een geheel nieuwe methode, die met de hand wordt gedaan. Het resultaat? Een transparante, gelijkmatige blusher. Je ziet er dan altijd gezond en stralend uit!

Wimpertijd
Volle lange en gekrulde wimpers: sommige mensen worden ermee geboren, anderen kunnen er alleen van dromen. Wimpers blijven een bron van inspiratie voor de cosmetica-industrie, die gelukkig de nodige troost biedt in de vorm van mascara. Wat je ook kunt doen, is een keer in de week wat vaseline op je wimpers smeren. Hierdoor worden ze sterker en vallen minder snel uit. En gaat het allemaal niet snel genoeg? Nepwimpers doen ook wonderen!

Donkere huid
Een donkere huid is meestal vetter dan de gemiddelde blanke. Vooral als je foundation koopt moet je goed opletten: deze moet een gele ondertoon hebben, licht dekken en vetvrij zijn. Breng de foundation dun aan met een vochtig sponsje, dan blijft je huid perfect mat.

Kies voor glans
Heb je smalle lippen, kies dan liever geen donkere kleur lippenstift. Je krijgt er een streng uiterlijk door. Zachte, glanzende kleuren staan je juist prachtig.

Lang houdbaar
Lippenstift maak je langer houdbaar door de lippen volledig in te kleuren met het lippenpotlood en er daarna pas de lippenstift op aan te brengen. Je kunt ook poeder op het eerste laagje lippenstift aanbrengen.

Tegen uitdroging
Maak met de mascararoller geen pompende bewegingen in de huls, dan komt er lucht in en droogt de mascara sneller uit.

Feestelijke look
Heb je een feestje? Probeer dan eens iets heel anders! Maak met een perforator en gekleurd papier cirkeltjes, die je met wimperlijm (of vaseline) op je jukbeenderen plakt.

Vollere lippen
Masseer met een tandenborstel je lippen en breng daarna een laagje gloss of vaseline aan. Zo zien je lippen er een stuk voller uit.

Streeploos
Smeer voor het aanbrengen van je foundation vitamine E olie op je gezicht. Daarna je foundation aanbrengen. Door de olie voorkom je strepen en vlekken en ook uitdroging van de huid.

Strandmake-up
Beperk je make-up op het strand tot een minimum: een zwaar opgemaakt gezicht is hier net zo misplaatst als een bontjas.