Advertentie’s
Web & Email Service Center Klik hier om naar de site te gaan.

Email Service Center
Niet meer afhankelijk van uw provider...
Klik hier om naar de site te gaan.

De kikoy (of kikoi) vormt de basis voor alle producten in de KikoyShop. De handdoeken, omslagdoeken, rokjes, tassen, sjaals en babycapes worden allemaal gemaakt van de originele kikoystof.
Klik hier om naar de site te gaan.

Ook make-up heeft een houdbaarheidsdatum - eyeliner - lippenstift - nagellak - oogschaduw
Make-up kan je niet eeuwig bewaren. Blootstelling aan lucht en bacteriën leidt ertoe dat je favoriete kleurtjes voor ogen, lippen… hoogstens enkele jaren meegaan. Vooral de huid rond de ogen is een delicate zone, waar je liever voorzichtig mee omspringt. Inspecteer daarom geregeld de inhoud van je make-uptas met behulp van onze aanwijzingen.

Ongeopende make-upOngeopend kan je make-up ongeveer drie jaar bewaren. Men veronderstelt dan wel dat je je product in normale omstandigheden bewaart. Met andere woorden: niet te warm, niet te koud, niet te vochtig… Soms staat er een houdbaarheidsdatum op het product, maar dat is niet altijd het geval.  

Eens geöpend…Bij opening van een nieuwe product kan je best meteen een stickertje erop plakken waarop je de datum noteert. Zo weet je exact hoe lang een product al open is. 

Eens je de verpakking geopend hebt, gelden deze regels i.v.m. de houdbaarheid van het product:

 • Blush – 2 jaar
 • Concealer – 1 jaar
 • Eyeliner (vloeibaar) – 6 maanden
 • Foundation op oliebasis – 1,5 jaar
 • Foundation op waterbasis – 1 jaar
 • Gezichtspoeder – 2 jaar
 • Lipgloss – 1 jaar
 • Lippenstift – 1 à 2 jaar
 • Lippotlood – 2 jaar
 • Mascara – 3 maanden
 • Nagellak – 1 jaar
 • Oogpotlood – 2 jaar
 • Oogschaduw – 2 jaar
 • Oogschaduw (vloeibaar) – 6 maanden

Gooi producten die van kleur of van samenstelling veranderd zijn, sowieso weg. Ligt er een olieachtig laagje op je foundation? Is de kleur van de nagellak niet meer egaal? Aangekoekte randen aan het potje of de tube? Of ruik er eens aan? Bespeur je een muf of vies geurtje, gooi het product dan weg. In ieder geval twijfel je over een bepaald product? Gooi het liever weg dan achteraf last te hebben van een geïrriteerde huid.  

Extra voorzichtig met de oogzoneIn bovenstaand lijstje trekken een aantal producten voor de oogzone de aandacht. De huid is daar immers erg gevoelig, waardoor je extra voorzichtig moet zijn.  

Vooral vloeibare producten zoals mascara vallen op met hun beperkte houdbaarheid. Vanaf het ogenblik dat een dergelijk product aan de lucht wordt blootgesteld, dus direct na opening, begint de kwaliteit al achteruit te gaan. Elke keer als je het borsteltje of penseeltje terug in het kokertje steekt, komen er immers wat zuurstof en kleine vuiltjes in. Vandaar dat je niet mag ‘pompen’ met een mascaraborsteltje, namelijk het borsteltje verschillende keren snel op en neer in het kokertje dopen. Klonterige mascara is daarvan het resultaat.  

Een tip: mascara is erg duur om voor enkele maanden aan te kopen. Vaak vind je in modemagazines bonnetjes voor een gratis staal. Toegegeven, het staaltje mascara dat je krijgt, is erg klein, maar wel ideaal om drie maanden te overbruggen.  

Zorg er verder voor dat je je oog- en lippotloden regelmatig slijpt. Dan belanden de bacteriën in de vuilbak. Denk er ook aan je potloodslijper geregeld schoon te maken, anders wordt dat een broedplaats van bacteriën. Daarnaast was je kwastjes en sponsjes best regelmatig uit in een warm sopje met wat detergent. Op die manier kunnen bacteriën zich niet verspreiden. Ten slotte spoel je de spullen grondig schoon en laat je alles drogen. Droog kwasten in de juiste vorm. 

Niet uitlenen

Leen make-up zoals potloden, mascara, kwasten, lippenstift… nooit uit. Zo kunnen zich immers bacteriën verspreiden. Als iemand de spulletjes in je make-uptas toch uitgetest heeft, maak alles dan goed schoon voor gebruik. Of men nu een sponsje, een kwast, vingers… gebruikt bij het aanbrengen van make-up: schoonheidsmiddelen die direct of indirect in contact komen met de huid, raken verontreinigd.

In sommige winkels moet je goed controleren of de verpakking nog niet aangebroken is. Op het eerste zicht is dat namelijk niet altijd even duidelijk. Als je dan thuis aankomt en je merkt dat er al iemand met zijn vingers aan jouw oogschaduw gezeten heeft, is dat niet erg hygiënisch. Koop dus altijd gesloten verpakkingen. Hou het publiek rond de make-upstand in de gaten. Als er verschillende dames kleurtjes uittesten zonder de tester te gebruiken, ben je best extra op je hoede.

Veilig opbergen

Het klinkt misschien vreemd, maar eigenlijk zou je je make-up en verzorgingscrèmes in de koelkast moeten opbergen. Als je je spulletjes koel bewaart, heb je er immers veel langer plezier van. Je lippenstif zal bijvoorbeeld niet zo snel smelten bij hoge buitentemperaturen. Bovendien is een koele dagcrème uit de ijskast erg verfrissend in de zomer!

Leave a Reply

Reacties

Design & Hosting by HostingServiceCenter