Advertentie’s
Web & Email Service Center Klik hier om naar de site te gaan.

Email Service Center
Niet meer afhankelijk van uw provider...
Klik hier om naar de site te gaan.

De kikoy (of kikoi) vormt de basis voor alle producten in de KikoyShop. De handdoeken, omslagdoeken, rokjes, tassen, sjaals en babycapes worden allemaal gemaakt van de originele kikoystof.
Klik hier om naar de site te gaan.

De wenkbrauwen zijn het allerbelangrijkste van het gezicht van het model. Vandaar dat het epileren zo belangrijk is. Als je je wenkbrauwen goed stileert, dan heb je de helft van je make-up al in je binnenzak!

Hieronder volgt de uitleg, in verschillende stappen, zodat je precies weet hoe je de wenkbrauwen optimaal creëert.

* Zorg dat je gezicht, en met name de wenkbrauwharen, vetvrij is. De dagcrème breng je pas aan na het epileren, anders glippen de haartjes door de crème weg van je pincet.

* Allereerst borstel je de wenkbrauwhaartjes omhoog, waardoor je de natuurlijke vorm van de wenkbrauw goed ziet. Tevens zie je dan wat je aan de onderkant weg kunt halen.

* Tijdens het epileren moet je de huid goed spannen! Zo voorkom je wondjes en het doet minder pijn.

* Trek de haartjes er altijd uit met de haargroei mee! Anders groeit het haartje de volgende keer verkeerd terug, omdat het haarzakje opgerekt is.

* De haartjes trek je er vanuit je pols uit, dus met een snelle korte beweging. Hoe sneller, des te minder pijn.

* Wenkbrauwhaartjes groeien dakpansgewijs, dus verschillende lagen haren groeien over elkaar heen. Daarom epileer je van buiten naar binnen, laag na laag. Na iedere laag opnieuw borstelen. Probeer een hoek in de wenkbrauw te creëren voor een optisch liftend effect. Check altijd de onderkant van de wenkbrauw, dus kijk ook vanuit het oogpunt gezien vanaf je kin. Meestal kijk je alleen op de wenkbrauw (van bovenaf gezien).

• Laatste controle voor de wenkbrauwen: als je met je vinger tegen de haargroei in wrijft, dan kun je voelen of er nog donshaartjes zitten.

Tip

Negroïde huiden krijgen zwarte littekens als je wondjes maakt en de haartjes van de wenkbrauwen zijn erg gekruld. Soms is het beter om te knippen!

Aziatische huiden hebben rechte naar beneden groeiende haartjes (zowel wenkbrauwen als wimpers). Deze worden vaak nog extra geknipt naast het epileren. Pas hier wel mee op! Knip je de haartjes te kort, dan gaan ze recht vooruit staan!

Een andere technieken om wenkbrauwhaartjes te verwijderen is door middel van een touwtje de haartjes mee te trekken. Dit wordt veel in Irak, Pakistan en India gedaan. Ook kun je wenkbrauwen waxen, iets waar ik niet echt een voorstander van ben, omdat je minder precies kunt werken! Verder kun je wenkbrauwen scheren. Het nadeel is dat de haartjes stugger terugkomen en je stoppels krijgt.

Leave a Reply

Reacties

Design & Hosting by HostingServiceCenter