Advertentie’s
Web & Email Service Center Klik hier om naar de site te gaan.

Email Service Center
Niet meer afhankelijk van uw provider...
Klik hier om naar de site te gaan.

De kikoy (of kikoi) vormt de basis voor alle producten in de KikoyShop. De handdoeken, omslagdoeken, rokjes, tassen, sjaals en babycapes worden allemaal gemaakt van de originele kikoystof.
Klik hier om naar de site te gaan.

Acne bij volwassenen is anders dan puberacne. Daarom zijn de manieren waarop je het voorkomt en bestrijdt ook anders. Vandaag lees je alle do’s en dont’s over acne op latere leeftijd.

Oorzaak nummer 1: stress
Stress is de grootste factor voor acne op latere leeftijd. Carrière maken, kinderen opvoeden, het huishouden en je sociale leven vergen een hoop tijd en energie. Je lichaam maakt in tijden van stress hormonen aan om er mee om te kunnen gaan. En laat dat hormoon nou testosteron zijn; dit hormoon zorgt er helaas niet alleen voor dat je beter dealt met stress, maar het stimuleert ook de aanmaak van talg (dus een vettere huid). Waardoor jij weer in de stress schiet, meer hormonen aanmaakt… Enfin, je snapt de vicieuze cirkel.

Oorzaak nummer 2: make-up
Is het je wel eens opgevallen dat acne bij volwassenen zich vooral rond de mond en wangen bevindt? Dat komt doordat make-up met de verkeerde ingrediënten een grote acne trigger is. Kunstmatige kleurstoffen (met name rood en oranje) doen niet veel goeds voor je huid. Ook geurstoffen en plastics (in gel en mousse) kunnen acne veroorzaken.

Oudere huid = andere aanpak
Een oudere huid lijkt totaal niet op een puberhuid. Daarom gaat het aanpakken van acne ook op een andere wijze. Als je 40 jaar bent, duurt het ook 40 dagen voordat je huid zich heeft vernieuwd. Dus het duurt óók langer voor je puistje geheeld is. De natuurlijke bescherming van de huid neemt op oudere leeftijd ook af, dat betekent dat de huid gevoeliger en vochtarm wordt. De huid van een puber is redelijk opgewassen tegen de vaak agressieve ingrediënten in anti-acneproducten; de oudere huid kan dat niet meer aan.

Do’s, dont’s en ingrediëntencheck!
Laat je bronzer, blush en andere rode en oranje producten een tijdje staan en kijk wat dat voor je huid doet.

Acne is dikwijls genetisch bepaald. Heb je het acne-gen? Dan kan voedsel een trigger zijn. Eet extra veel vers fruit en groenten, omega 3 en vis. Minder met het eten van suiker, chocolade, wit brood en koolhydraten.

Verwijder overtollige cellen door te exfoliëren. Hoe vaak hangt af van de irritatie van je huid maar denk aan 2 tot 3 keer per week. Zoek naar producten met ingrediënten als salicylic acid en lactic acid (AHA).

Puistjes die in het beginstadium verkeren behandel je met antibacteriële ingrediënten als tea tree en triclosan.

Antioxidanten die je huid kalmeren zijn: licorice (zoethout), avena sativa (haver extract), groene thee en rooibos.

Op klei gebaseerde cleansers en maskers zijn goed voor de acnehuid. Let op ingrediënten als bentonite, magnesium en kaolin.

photo

Leave a Reply

Reacties

Design & Hosting by HostingServiceCenter