Advertentie’s
Web & Email Service Center Klik hier om naar de site te gaan.

Email Service Center
Niet meer afhankelijk van uw provider...
Klik hier om naar de site te gaan.

De kikoy (of kikoi) vormt de basis voor alle producten in de KikoyShop. De handdoeken, omslagdoeken, rokjes, tassen, sjaals en babycapes worden allemaal gemaakt van de originele kikoystof.
Klik hier om naar de site te gaan.

April 7, 2008

Een avond rond Hindoestaanse film en televisieKosmopolis Den Haag organiseert op dinsdagavond 15 april in Filmhuis Den Haag een avond rond Hindoestaanse film en televisie. Waar kijkt mijn buurman naar? Hagenaars van Hindoestaans-Surinaamse afkomst trakteren hun stadsgenoten op hun favoriete avond voor de buis. Na de succesvolle ‘Arabische schotel’, neemt Kosmopolis Den Haag u mee naar India. In het filmhuis zijn vier Hindoestaanse huiskamers ingericht, waar het publiek te gast is.

Voordat de gastheren en -vrouwen hun televisieavond presenteren, geeft filmprogrammeur Bidjai Saktoe u een spoedcursus Bollywood kijken. Antropoloog Sanderien Verstappen vertelt over haar onderzoek naar het kijkgedrag van Hindoestaanse jongeren in Den Haag. Alles uiteraard voorzien van bewegende beelden.

Onder de gastheren en – vrouwen zijn de Haagse wethouder Burgerschapszaken Rabin Baldewsingh, Soeniel Sewnarain, hoofdredacteur van het magazine Hindu Life, Amar Soekhlal, directeur van het Hindoestaans Filmfestival en de studente Shabannie Ghazi. De gasten kijken televisie met een bordje roti op schoot.

Dit programma is het tweede in een serie van drie. Eerder presenteerde Kosmopolis Den Haag met veel succes ‘De Arabische Schotel’. De serie wordt afgesloten in juni met ‘De Turkse Schotel’.

Samen voor de Buis deel II: De Hindoestaanse Schotel. Dinsdag 15 april, 19.00 uur, Filmhuis Den Haag, Spui 191. Toegangsprijs € 12,- inclusief roti.

Leave a Reply


Design & Hosting by HostingServiceCenter