Advertentie’s
Web & Email Service Center Klik hier om naar de site te gaan.

Email Service Center
Niet meer afhankelijk van uw provider...
Klik hier om naar de site te gaan.

De kikoy (of kikoi) vormt de basis voor alle producten in de KikoyShop. De handdoeken, omslagdoeken, rokjes, tassen, sjaals en babycapes worden allemaal gemaakt van de originele kikoystof.
Klik hier om naar de site te gaan.

Wie kent het niet, de ‘smokey eyes’. Het is sexy, mysterieus en heel erg red carpet! Veel vrouwen zouden het wel eens tijdens een avondje uit willen hebben, maar hebben geen idee hoe ze het zelf moeten opbrengen. Gelukkig heb je niet je eigen visagist nodig om er als een celeb bij te lopen. Met enkele simpele stapjes kan je het gewoon zelf doen. Lees goed mee en voor je het weet heb je je eigen smokey eyes!

1. Allereerst moet je je oogleden voorbereiden op de lagen make-up. De beste manier om te voorkomen dat de oogschaduw in de plooien van je oogleden gaat zitten, in de loop van de dag/avond, is door je oogleden vetvrij te maken. Je kan dit doen door bijvoorbeeld een basislaag oogschaduw aan te brengen op de oogleden.

2. Doe nu de eyeliner op. De meest gebruikte kleuren zijn zwart, bruin of grijs, maar je zou natuurlijk ook een andere kleur kunnen uitproberen. Alles is mogelijk. Kleur het middelste gedeelte dikker in. Dit hoef je niet netjes te doen, want je gaat het toch mengen met de oogschaduw.

3. Breng ook kleur aan onder je ogen. Dit is namelijk het belangrijkste van smokey eyes. Je wilt wel een lichtere kleur aanbrengen op de onderkant van je ogen, het is namelijk een kwestie van ‘vervagen’, je creëert een beetje een schaduw en die hoeft niet al te donker te zijn. Doe dit ook een beetje in de ooghoeken. Het is ook leuk om daar een beetje een andere tint aan te brengen, iets glitterigs zoals goud of zilver. Maar niet te veel.

4. Breng een lichte basiskleur aan. Het geheim van smokey eyes is om lichte en donkere kleuren met elkaar te combineren en in elkaar over te laten gaan. Breng een lichte, glanzende schaduw aan op de oogleden tot het wenkbrauwbot.

5. Doe nu een donkere kleur op je ogen. Houd de donkere kleur onder de arcadeboog of er net iets boven. Nu je de basis en de eyeliner op hebt gedaan, is het ‘smokey time’! Gebruik een speciaal, zacht kwastje om de oogschaduw te verspreiden en te mengen met de anderen. Meng van onderen naar boven. Zorg ervoor dat je de kleur wel naar de wimperlijn toe mengt, op die manier vervaagt de dik gezette eyeliner.

6. Breng een lijntje aan vlak langs je wimpers, aan de onderkant van je oog. Doe dit met een donkere eyeliner of kohlpotlood en vervaag ook dit lijntje met je vingertop of een wattenstaafje.

7. Check altijd even of alles wel goed en netjes is afgewerkt. Gebruik eventueel een wattenstaafje om foutjes weg te werken.

8. Tot slot maak je het af met een volumizing mascara. Ik gebruik zelf L’Extrême van Lancôme. Een hele goede mascara met een dikke borstel!

Tips:
1. Als je met smokey eyes de deur uit gaat, doe dan niet ook een te heftige lippenstift op. Hou de lippen dan een beetje neutraal zodat de focus op de ogen blijft. Hetzelfde geldt vice versa!
2. Gebruik ook eens paars, blauw of groen als mengkleuren. Geeft een hele mooie touch en look aan je smokey eyes. Laat het niet té veel overheersen, maar het geeft wel net wat extra’s!

Leave a Reply

Reacties

Design & Hosting by HostingServiceCenter