Advertentie’s
Web & Email Service Center Klik hier om naar de site te gaan.

Email Service Center
Niet meer afhankelijk van uw provider...
Klik hier om naar de site te gaan.

De kikoy (of kikoi) vormt de basis voor alle producten in de KikoyShop. De handdoeken, omslagdoeken, rokjes, tassen, sjaals en babycapes worden allemaal gemaakt van de originele kikoystof.
Klik hier om naar de site te gaan.

 ‘Om Shanti Om’ eerste Bollywood Blu-ray film

Vanaf deze week is de eerste Bollywood film in het zogenaamde Blu-ray formaat op Amazon.com te bestellen. Het gaat hierbij niet om zomaar een film, maar om de laatste Shahrukh Khan film ‘Om Shanti Om’. Blu-ray (blauwe-straal) is een optische schijfformaat waarbij informatie wordt opgeslagen op een ronde schijf van 120 mm doorsnee (dezelfde afmeting als een cd/dvd) met behulp van blauw laserlicht. Het blu-rayformaat is met name bedoeld voor de opslag van high-definition television films en wordt de opvolger van de dvd genoemd.

De meeste Bollywood films worden tot nu toe uitgebracht op het in India populaire HD-vmd-formaat, wat staat voor High Definition Versatile Multilayer Disc. Het formaat was bedoeld om te concurreren met HD DVD en Blu-ray maar sloeg in Amerika en Europa niet aan. In die gebeiden maakt Blu-ray een grote opmars en wordt het steeds populairder. Door de samenwerking met Blu-ray kunnen er nu veel films uit Bollywood wereldwijd geëxporteerd worden.

Ook de Bollywood film ‘Saawariya’ is vanaf 11 maart a.s. op Amazon.com te koop in het Blu-ray formaat.

Leave a Reply

Reacties

Design & Hosting by HostingServiceCenter