Advertentie’s
Web & Email Service Center Klik hier om naar de site te gaan.

Email Service Center
Niet meer afhankelijk van uw provider...
Klik hier om naar de site te gaan.

De kikoy (of kikoi) vormt de basis voor alle producten in de KikoyShop. De handdoeken, omslagdoeken, rokjes, tassen, sjaals en babycapes worden allemaal gemaakt van de originele kikoystof.
Klik hier om naar de site te gaan.

  ImageAls je, zoals de meeste van ons, een Aziatische of Indiase huid hebt, zal het geen makkelijke klus zijn om in één keer de juiste foundation te vinden. De meeste cosmetica die er te krijgen is, is simpelweg niet afgesteld op onze huid. Ook is hierover verrassend weinig informatie te vinden en eventuele make-up tips en geheimen voor dit huidtype zul je vrijwel nergens tegenkomen. Maar hoe zit het dan met al die perfect opgemaakte Indiase vrouwen? En hoe kunnen wij dit bereiken zonder te veel tijd en geld te besteden bij een speciale schoonheidsspecialist? Ik sprak speciaal hiervoor met visagist Jermaine Anamak(39) die momenteel werkzaam is bij het bekende cosmeticabedrijf MAC Cosmetics. Daarvoor heeft hij voor een aantal beroemde cosmeticamerken gewerkt waaronder Shiseido! Jermaine is zelf van Surinaams- Indiaanse afkomst en verzorgt dagelijks de visagie voor vrouwen & mannen van verschillende afkomst. Ook heeft hij diverse modeshows gedaan en een aantal belangrijke events. Als ik hem vraag hoeveel ervaring hij heeft met de Indiase huid, beginnen zijn ogen te glinsteren. De Indiase huid is een echte specialiteit van hem en hij heeft al heel wat Hindoestaanse bruiden opgemaakt (voor en tijdens de vaak drie dagen durende bruiloft). Ik heb Jermaine zelf ook een aantal keer verschillende vrouwen zien opmaken, en ik kan je vertellen dat deze man weet waar hij mee bezig is als het aankomt op visagie.Image Foundation
Er zijn een hoop verschillende kleurtinten wanneer het aankomt op foundation. Logisch, als je bedenkt hoeveel hoeveel mensen met verschillende huiskleuren er zijn. Toch zijn al deze kleuren in drie kleurgroepen onder te verdelen: je hebt foundations met een gele ondertoon, een rode/ roze ondertoon en een groene ondertoon. ‘Iedere vrouw met een Indiase/Hindoestaanse achtergrond heeft in principe een foundation nodig met een gele ondertoon’, volgens Jermaine. Dit is erg belangrijk om te onthouden: als iemand jou een foundation probeert aan te smeren die naar roze neigt weet diegene waarschijnlijk niet waar hij of zij het over heeft. De basiskleur is altijd geel. De enige uitzonderingen hierop zijn mensen die ouders hebben van verschillende afkomst; de ‘mixjes’ dus. Iemand van wie bijvoorbeeld één van de ouders blank is, zal vaak wel die roze ondertoon nodig hebben.

Wat mensen met een gele ondertoon in elk geval nooit moeten doen, is gebruik maken van een ‘bronzing’ poeder met terracotta kleuren. Je gezicht wordt er geheid oranje van, dus dat zou alleen leuk staan tijdens het WK.

Image Bollywood
‘Hoe zit het dan met actrices met een hele lichte-, bijna blanke huid zoals Aishwarya Rai’ Ik zou haast denken dat er voor haar een foundation met een roze ondertoon moet worden gebruikt?? is mijn volgende vraag. Jermaine moet hierom lachen. Ook voor haar huid wordt er gewoon een foundation met gele ondertoon gebruikt, maar er is wel één groot verschil. Wat men bij Indiase actrices doet, is na de basislaag met een gele ondertoon een fixerende poeder aanbrengen die juist wel een rode/roze ondertoon heeft. Ook een beige poeder wordt vaak daaroverheen aangebracht en dan krijg je dus het ‘Bollywood-effect’!

Het enige nadeel hiervan, is dat deze look niet ‘naturel’ overkomt. Het is echt bedoeld voor een speciale gelegenheid of natuurlijk voor een fotoshoot. ‘Maar ja, sinds wanneer ligt de nadruk van de Bollywood-look op naturel’?, zegt Jermaine. Daar draait het juist om het uitbundige, de glamour! Hoe creër je in het dagelijks leven dan een natuurlijker effect? ‘Door gewoon een poeder over de basis te gebruiken met eveneens een gele ondertoon?’ aldus Jermaine.

Lippen en Ogen
ImageWat de kleur van de oogschaduw en voor op je lippen betreft: dat is echt heel persoonlijk. Er zijn wat kleur betreft geen algemene do’s en don’ts zoals dat bij het kiezen van een foundation wel het geval is. Wel kun je de volgende ‘regels’ onthouden:

*Als je grote, volle lippen hebt kies je in het algemeen voor een matte lipstick. Een glanslipstick zorgt ervoor, dat je lippen voller lijken en dat kan overdreven staan. Heb je kleine of smalle lippen, dan gebruik je juist wel lipstick met veel glans/glitter om je lippen dat volle effect te geven.

*Mensen met lichte ogen, bijvoorbeeld blauw of groen, kunnen heel goed een bruine- of grijze oogschaduw hebben. Heb je donkere ogen dan kun je in feite alle kleuren hebben wat oogschaduw betreft. Experimenteren dus!

Kleuren voor komende Herfst/Winter
Hoewel kleuren wat cosmetica betreft heel persoonlijk is, zijn er wel een aantal die je veel zult zien deze herfst en winter. Het zijn vooral donkere en diepe kleuren zoals amber, aubergine en diepbruin. Wil je voor een gelegenheid – bijvoorbeeld met Kerst – iets speciaals? Gebruik dan glittertjes! Wil je voor die Bollywood-look gaan, dan leg je de nadruk natuurlijk op de ogen. Dat betekent dus eyeliner, flink wat mascara en eventueel mediumlange valse wimpers. Ook de wenkbrauwen mogen niet vergeten worden, omdat deze de ogen omlijsten. Bij Indiase vrouwen staan (flink) aangezette wenkbrauwen vaak heel goed. Gebruik hiervoor een scherp wenkbrauwpotlood en speciaal wenkbrauwpoeder.

One Response to “Make-up geheimen voor de Indiase huid!”

Leave a Reply

Reacties

Design & Hosting by HostingServiceCenter