Advertentie’s
Web & Email Service Center Klik hier om naar de site te gaan.

Email Service Center
Niet meer afhankelijk van uw provider...
Klik hier om naar de site te gaan.

De kikoy (of kikoi) vormt de basis voor alle producten in de KikoyShop. De handdoeken, omslagdoeken, rokjes, tassen, sjaals en babycapes worden allemaal gemaakt van de originele kikoystof.
Klik hier om naar de site te gaan.

Melk wordt zuur, brood droogt uit en fruit wordt bruin, maar ook onze mooie beauty produkten kunnen bederven. Want zelfs make-up heeft een uiterste houdbaarheidsdatum! Dit staat er alleen vaak niet op. Dus hoe weten we hoe lang een lippenstift meegaat? Wanneer we een nagellak moeten vervangen? En of je mascara nog goed is? Studio WM  zet de richtlijnen voor je op een rijtje.

Foundation

Bij foundation ligt het eraan welke soort je gebruikt. Foundation op waterbasis gaat in ieder geval twaalf maanden mee. Heb je altijd een foundation op oliebasis dan heb je geluk want die blijft nog een halfjaar langer goed. Zie je dat er zich een olieachtig laagje vormt, gooi het dan maar liever weg. De kans op huidproblemen is dan erg groot. Als een foundation op waterbasis uitgedroogd is vóór de uiterste houdbaarheidsdatum, kun je een paar druppels alcoholvrije tonic toevoegen en goed schudden.

Oogschaduw, poeder en blush

Oogschaduw op poederbasis gaat zeker twee jaar mee als je een schone applicator gebruikt. Breng je de oogschaduw met je vingers aan, dan is de houdbaarheid een jaar. Face powder en blush blijft ook twee jaar goed, mits je de kwast zo nu en dan schoonmaakt.

Mascara

Een mascara is het minst lang houdbaar van alle beautyprodukten. Eigenlijk gaat mascara als je het hebt geopend al gelijk achteruit. Vervang je mascara daarom al na zes maanden. Iedere keer als je het borsteltje in de huls terugduwt komt er zuurstof bij waardoor het sneller bederft. Om dit zoveel mogelijk te beperken is het beter om het borsteltje met een draaiende beweging terug te stoppen in de huls.

Oogpotloden en lippotloden

Oog- en lippotloden kun je twee jaar gebruiken. Slijp er wel regelmatig een nieuw puntje aan want dan ga je de groei van bacteriën tegen. Maar meestal is je potlood na een paar maanden toch al op. Vloeibare eyeliners hebben een kortere levensduur. Deze kun je beter niet langer dan 6 maanden bewaren.

Lippenstift en lipgloss

Je Lippenstift is vaak al eerder op, maar blijft zeker twee jaar goed voor het gaat klonteren. Bewaar, om de levensduur te verlengen, je lippenstift tijdens warme zomerse dagen in de koelkast. Lipgloss daarentegen heeft een beperktere houdbaarheid. Deze vloeibare substantie is een zeer aantrekkelijke plaats voor bacteriën. Na 6 maanden moet je goed oppassen!

Nagellak

Als je eenmaal de perfecte kleur hebt gevonden wil je er ook lang mee doen. Normaal gesproken gaat een nagellak, afhankelijk van de kwaliteit, een jaar mee. Daarna wordt het vaak stroperig. Om dit tegen te gaan kan je er een paar druppeltjes remover bij doen en goed schudden. Of leg het flesje even in het warme water! Gebruik je het een tijdje niet, bewaar het flesje dan in de groentela van je koelkast.

Crèmes en lotions

Ben je gewend om je vinger in een potje crème te stoppen, hou daar dan onmiddellijk mee op! Bij gezichtscrèmes en lotions zit vaak een spateltje, en dat is niet zomaar. Je vinger zit vol met bacteriën die zich heel snel verspreiden in een smeuïge substantie. In principe blijven deze producten minstens 2 jaar goed, maar die tijd wordt aanzienlijk verkort als je er onhygiënisch mee omgaat. Ook vochtige en zonnige plaatsen zijn niet goed voor crèmes. Het beste is het als je een dergelijk produkt in een tube- of sprayvorm koopt, dan komen er geen bacteriën in de creme terecht. Let vooral goed op de produkten voor rondom je ogen. De huid in de zone rond de ogen is zeer gevoelig, dus wees extra voorzichtig.

Zonnebrandcreme gaat een jaartje mee. Gedurende deze periode blijft de uv-filter stabiel. Na een jaar kan je het niet meer gebruiken. Tenminste, niet als bescherming tegen de zon, maar wel als bodylotion. Zonnebrand is altijd lekker smeerbaar en vet zodat je huid ook in de winter soepel blijft. Dit geldt ook voor je after sun.

Geuren

Parfum die je in het donker en koel bewaard, kan ook na opening makkelijk nog twee jaar mee. Neem altijd een flesje met een verstuiver, zodat de vloeistof niet in aanraking komt met de huid.

Extra tips

In kwasten en sponsjes blijven veel bacterieen achter. Het is dan ook verstandig om ze regelmatig en in ieder geval iedere zes weken uit te wassen in een warm sopje. Het beste is natuurlijk om ze te vervangen. Ook weet je vaak niet meer precies wanneer je een potje hebt opengemaakt of de lippenstift bent gaan gebruiken. Het kan daarom handig zijn om op je nieuwe make-up aanwinsten een plakkertje te plakken met daarop de datum waarop je het product voor het eerst open hebt gemaakt. Verder geldt voor ieder cosmeticaproduct dat van kleur, geur of samenstelling veranderd, gooi het meteen weg! En ook bij twijfel: in de prullenbak ermee!

One Response to “Beauty Bewaartips”

Leave a Reply

Reacties

Design & Hosting by HostingServiceCenter