Advertentie’s
Web & Email Service Center Klik hier om naar de site te gaan.

Email Service Center
Niet meer afhankelijk van uw provider...
Klik hier om naar de site te gaan.

De kikoy (of kikoi) vormt de basis voor alle producten in de KikoyShop. De handdoeken, omslagdoeken, rokjes, tassen, sjaals en babycapes worden allemaal gemaakt van de originele kikoystof.
Klik hier om naar de site te gaan.

Eco Beauty Eco is hip, eco is eerlijk. En ook heerlijk voor je huid. Dit groene beauty-spul werkt goed, ruikt zalig en veroorzaakt geen dierenleed. Gewoon doen dus. Maar welke merken staan nu eigenlijk voor biologisch en fair? Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Weleda

Weleda werkt met grondstoffen als amandelolie, sesamolie en bijenwas. De producten ruiken geweldig en doen wat ze moeten doen. Weleda  levert overal ter wereld antroposofische zelfzorg-middelen en milieuvriendelijke lichaamsverzorgingsproducten.

Yves Rocher

Deze bekende firma is marktleider in plantaardige cosmetica. Oprichter Yves Rocher startte in de jaren 60 een eigen bedrijf op zolder, waarin alles draaide om de natuur en vrouwelijke schoonheid. Zijn eerste eco-smeersel was een crème op basis van speenkruid. Tegenwoordig worden er meer dan 150 actieve, plantaardige stoffen verwerkt in de cosmetica-producten van Yves Rocher.

Lush

De huidverzorgingsproducten van Lush zijn gemaakt van vers fruit, verse groenten en essentiële oliën. De woorden ‘vers’ en ‘biologisch’ hebben hier dus een letterlijke betekenis. Het fruit wordt vers geperst, flesjes worden met de hand gevuld.

Bodyshop

De Bodyshop werd in 1976 opgericht door Anita Roddick, een Britse alleenstaande moeder. Zij wilde beauty-producten maken die niet schadelijk zijn voor de wereld. Dit concept sloeg in als een bom. Sinds 2006 is de Bodyshop in handen van L’Oreal, die er zo’n 900 miljoen euro voor betaalde. Anita Roddick is onlangs overleden.

Aveda

Aveda maakt uitsluitend gebruik van organische ingrediënten. De naam is afgeleid van Ayurveda, een Indiase geneeswijze die lichaam en geest als een geheel ziet: je voelt je lekker als alle elementen in evenwicht zijn. De producten ruiken heerlijk en zorgen goed voor je huid.Ook niet onbelangrijk: Aveda zorgt goed voor de mensen die de planten telen.

Ren

De haar-, gezichts- en lichaamsverzorgingslijn van het merk Ren bevat totaal geen onnatuurlijke ingrediënten  of  conserveringsmiddelen. Dit eco-merk werd ontwikkeld door een Britse bioloog, wiens vrouw tijdens haar zwangerschap allergisch werd voor zo ongeveer alle huidverzorgingsspullen. Ren is Zweeds voor ‘puur’.

One Response to “Eco Beauty”

  • There are certainly a lot of details like that to take into consideration. That is a great point to bring up. I offer the thoughts above as general inspiration but clearly there are questions like the one you bring up where the most important thing will be working in honest good faith. I don?t know if best practices have emerged around things like that, but I am sure that your job is clearly identified as a fair game. Both boys and girls feel the impact of just a moment’s pleasure, for the rest of their lives.

Leave a Reply

Reacties

Design & Hosting by HostingServiceCenter