Advertentie’s
Web & Email Service Center Klik hier om naar de site te gaan.

Email Service Center
Niet meer afhankelijk van uw provider...
Klik hier om naar de site te gaan.

De kikoy (of kikoi) vormt de basis voor alle producten in de KikoyShop. De handdoeken, omslagdoeken, rokjes, tassen, sjaals en babycapes worden allemaal gemaakt van de originele kikoystof.
Klik hier om naar de site te gaan.

Gekleurde Huid De westerse cosmeticamarkt was erg lang ingesteld op de blanke huid, maar daar komt verandering in nu er in ons straatbeeld al zo’n 35 donkere huidskleuren te zien zijn tegenover zeventien ‘blanke’. Steeds meer make-up merken brengen producten voor de donkere huid op de markt. Qua make-up en verzorging stelt deze huid haar eigen eisen.

Foundation

Zo is de dark skin over het algemeen wat dikker en ook vetter dan de blanke en produceert zij meer talg. Die extra talg is nodig als bescherming tegen de zon in tropische oorden. De huid kan er soms glimmend door uitzien. Daarom is een matte foundation aan te raden. Een foundation op waterbasis is niet geschikt voor de donkere huid, aangezien deze in de poriën gaat zitten. Kies liever voor een variant op oliebasis, deze verspreidt zich ook mooi over het gelaat. Neem een poedermatte foundation als je elke glans weg wilt halen, gebruik een vloeibare soort die mat indroogt als je hier en daar toch nog wat wilt glimmen.

Melanine

Een getinte huid is vaak minder egaal dan de lichte. Dit heeft te maken met de hoeveelheid melanine, een bruin pigment dat natuurlijke bescherming biedt tegen verouderende effecten van de zon. De melanine-productie is te reguleren met speciale, vervagende producten. Ook andere pigmentvlekken of ouderdomsvlekken kun je met deze middeltjes te lijf gaan.

Make-up

Kies je blusher, lipstick, oogschaduw en andere make-up altijd uit het assortiment dat speciaal ontwikkeld is voor jouw huidtint. Bij veel drogisten kun je tegenwoordig terecht voor gekleurde huid-merken. Zo hebben de kleurstoffen in de producten een hoge concentratie aan natuurlijke pigmenten, om goed te ‘pakken’ op een (heel) donkere huid. De make-up formules zijn zodanig dat ook de gevoelige huid ze goed kan verdragen, zonder irritatie of allergische reactie.

Felle kleurtjes

Op een getinte huid kun je je lekker uitleven met felle kleurtjes, anders dan bij een blanke skin die er snel goedkoop uitziet met overdadige make-up. Momenteel zijn de kleuren blauw, groen, roze en paars superhip, maar uiteraard kies je zelf het palet dat bij jouw looks past. Goudtinten staan altijd mooi op de donkere huid, net als lipstick of lipgloss

Leave a Reply

Reacties

Design & Hosting by HostingServiceCenter