Advertentie’s
Web & Email Service Center Klik hier om naar de site te gaan.

Email Service Center
Niet meer afhankelijk van uw provider...
Klik hier om naar de site te gaan.

De kikoy (of kikoi) vormt de basis voor alle producten in de KikoyShop. De handdoeken, omslagdoeken, rokjes, tassen, sjaals en babycapes worden allemaal gemaakt van de originele kikoystof.
Klik hier om naar de site te gaan.

De Japanse visagist en oprichter van het gelijknamige cosmeticaconcern Shu Uemura is overleden. Op 29 december overleed hij op 79 jarige leeftijd aan de gevolgen van een longontsteking.

Uemura brak definitief door als visagist toen hij in 1962 de make-up verzorgde voor de film ‘My geisha’ en van actrice Shirley MacLaine een Aziatische schone maakte. Vanaf die tijd was hij een populaire visagist onder veel Hollywood sterren en had zelfs een mannelijke schare fans, waaronder zanger Frank Sinatra.

In 1960 bracht Uemura al zijn eerste cosmeticaproduct op de markt: een reinigingsolie die tot op de dag van vandaag populair is gebleven. Zijn cosmeticalijn is inmiddels fors uitgebreid met handgemaakte kwasten, parfums tot namaakwimpers. In 1983 opende Uemura in Tokyo zijn eerste winkel en het concern kent vandaag de dag ook winkels in New York, Parijs, Londen en Amsterdam. In 2004 verkocht Uemera zijn bedrijf aan L’Oréal.

Ondanks zijn commerciële succes bleef Uemura de Japanse tradities ondersteunen en deze principes voerde hij door in zijn merk dat draaide om een gezonde huid als basis voor mooie make-up.

photo 

Leave a Reply

Reacties

Design & Hosting by HostingServiceCenter