Advertentie’s
Web & Email Service Center Klik hier om naar de site te gaan.

Email Service Center
Niet meer afhankelijk van uw provider...
Klik hier om naar de site te gaan.

De kikoy (of kikoi) vormt de basis voor alle producten in de KikoyShop. De handdoeken, omslagdoeken, rokjes, tassen, sjaals en babycapes worden allemaal gemaakt van de originele kikoystof.
Klik hier om naar de site te gaan.

 September 29, 2007

Bollywood film ‘Aap Kaa Surroor’Begin deze maand diende een kort geding van het bedrijf Desi Promotions tegen de videotheek Roshan Video- CD- & DVD World. De rechter heeft gisteren (vrijdag 28 september) een uitspraak gedaan, waardoor Desi Promotions het kort geding tegen de videotheekhouder heeft verloren.

De zaak draaide om de debuutfilm ‘Aap Kaa Surroor’ van de populaire Indiase zanger . Deze film mocht volgens Desi Promotions uitsluitend door haar worden gedistribueerd in Nederland. Desi Promotions zou hiervoor een exclusief contract met het bedrijf ‘Bollywoodzone’ in Parijs hebben getekend. Volgens Desi Promotions heeft de videotheek buiten haar om de DVD’s verhuurd en verkocht voor € 3,50. Op basis hiervan ondernam het bedrijf gerechtelijke stappen tegen Roshan’s Videotheek.

Volgens de advocaat van Roshan Video CD & DVD World, mr. drs. A.J.F. Gonesh, heeft de Haagse Rechtbank het standpunt van zijn cliënt gevolgd. Dat standpunt houdt in dat de overeenkomst tussen Adlabs als producent van de film en het Franse Bollywoodzone als licentienemer, niet betekent dat Bollywoodzone het auteursrecht (dat aan de producent toekomt) kan handhaven. Bollywoodzone kan dat recht dus niet geldig aan Desi Promotions overdragen, aldus advocaat Gonesh tegenover Bollywood.NL.

Leave a Reply


Design & Hosting by HostingServiceCenter